Mads Mathias

En Danish Music Award for ‘Årets Nye Navn’ en ‘Honourable Mention Award’ ved verdens største sangskriver konkurrence, solist priser, anmelderroser, airplay på P1, P4, P8 og koncerter med DR Big Bandet taler for sig selv.

Den karismatiske og kompromisløse sanger, sangskriver og saxofonist Mads Mathias er en ny stjerne på den internationale jazzhimmel.

Mads Mathias er opvokset delvist i Tanzania og i Silkeborg – i et hjem med klaver og 34 andre instrumenter, som blev udforsket siden kravlestadiet. Hovedinstrumentet er i dag stemmen og saxofonen, men også klaver og trompet kan høres på debutalbummet Free Falling fra 2012.

Musikken på debutalbummet har referencer til crooner æraen og den klassiske jazz’  storhedstid, men ført frem til nutiden af kompositionerne, teksterne og Mads Mathias specielle stemme.

Det nye stjerneskud formår at formidle atmosfære, spilleglæde og masser af humor, mens vokalen sniger sig ind på tilhøreren og disker op med personlighed og originalitet, men med dyb respekt for den udødelig crooner-tradition.

Solist i år

2014