Animals

Frit efter George Orwells Kammerat Napoleon og 1984

I over et halvt århundrede har grisene haft absolut magt i dyrenes samfund og opbygget et falskt demokratisk system, hvor andre dyr næsten ingen mulighed har for at opnå belønninger og positioner, fremsætte idéer og være repræsenteret i parlamentet. De øvrige dyr føler sig udnyttet, især fårene, som langsomt opbygger en politisk bevægelse, der bringer grisenes magt i fare. Modsvaret er en resolut smædekampagne og nye love mod får, militærkup, jagt på og endelig tilintetgørelse af oprørerne udført af statens hundepatruljer.
Et ungt får og en ung hund, der er vokset op som venner,  gennemlever nu denne revolution og kæmper, hver på sin måde. Undervejs opdager de, at deres venskab har udviklet sig til noget dybere. Til noget alle de andre betragter som … unaturligt.
“Animals” er en postmodernistisk rejse igennem George Orwells “Kammerat Napoleon” (“Animal Farm”) og “1984”. Men nyfortolkningen rummer mere aktuelle referencer til vores dages
etnisk udrensning, fascistiske regimer og statsstyrede medier. Tabuet om kærligheden mellem en hund og et får – noget hunde og grise i ”Animals” betragter som unaturligt, giver
associationer til nutidens debat om kærlighed på tværs af kønsidentitet. Med sit unikke og billedrige scenesprog er forestillingen et nyt bud på aktuelt teater til både unge og voksne – og uanset alder brænder billederne fra forestillingen sig fast på nethinden og ind i hjerterne.

Medv.: Mette Alvang, Annevig Schelde Ebbe, Vika Dahlberg og Elise Müller
Dramatiker, instruktør: Giacomo Ravicchio
Producent: Meridiano Teatret og Teater Tix
Foto: Ditte Valente

Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater
Torsdag, d. 13. marts 2025, kl. 19.30
Varighed: Ca. 75min. uden pause

Arr: Silkeborg Teater

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  13.
  Marts
  2025
 • Tid
  19.30
 • Sted
  Jysk Musikteater
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  140 - 260 kr.
 • Kategorier
  Teater