B’sharp 25 års Jubilæumskoncert

Lørdag den 25. Januar 2020, kl. 20. – dør kl. 19
B`Sharps 25 års jubilæumskoncert med:
Big O & The Blue Quarters kl. 20
Thorbjørn Risager & The Black Tornado kl. 22
Forsalg: 250 kr. incl. gebyr.
Unummerede siddepladser.

B`Sharps 25 års jubilæum skal fejres på behørig vis. I den forbindelse har man hentet to af landets bedste blues bands til Koncert i Kedelhuset. Og det er ikke for meget sagt……at det bliver en fest!

Thorbjørn Risager & The Black Tornado – 16 år på turné!
De har har været en stor eksportsucces i mange år, og på trods af at folk i de fleste af de 21 lande bandet har spillet stadig ikke kan udtale sangerens navn, har deres popularitet været stigende gennem alle årene. Udsolgt står der oftere og oftere på døren og hjemmesiden, på klubberne hvor bandet optræder.

Nogle af de vigtigste faktorer bag successen er vedholdenhed, originalitet, venskab og hårdt arbejde og selvfølgelig den mest ekstraordinære faktor: Thorbjørns stemme, som anmeldere og skribenter over hele verden har rost og sammenlignet med de største. Om det passer er der jo kun én mulighed for at finde ud af – hør ham synge!
Da bandet bliver ved med at udgive nye album, poste live videoer på So Me og spille på et utal af klubber og festivaler, er det ikke så vanskeligt at stifte bekendtskab med Thorbjørn Risagers fantastiske vokal. En sådan stemme skal have en ordentlig indpakning og det har den.

På scenen er Risager stærkt afhængig af det stramme hårdt swingende 'The Black Tornado' der kun har skiftet to medlemmer siden opstarten i 2003. Selvom det er Thorbjørn der skriver det meste materiale, er det Tornadoen der ælter, former og skaber arrangementet i øvelokalet på Vesterbro. Uden klichéer men med dybe referencer og rødder skabes musikken med stor variation. Passager med få instrumenter, nøgen og tør vokal til det fulde udtræk med hele orkestret får dig nærmest til at miste balancen ( ja,
det er jo The Black Tornado!)

Fra presseteksten om bandets seneste album:
På et tidspunkt hvor teknologien reagerer over musikindustrien er Change My Game et album der kører på human kemi. Blandet, rørt, formet af de 800 shows dette lineup har spillet i 21 lande gennem det 21 århundrede.
Selvfølgelig kommer bandet på landevejen med 'Change my game' med en tour plan der vil byde på hårrejsende, svedende musikoplevelser hvor taget letter på tværs af kontinenter, der vil tilføje talløse nye fans til bandet.

Fra danske anmeldelser af det samme album:
Danske Thorbjørn Risager kan synge som sin egen dynamiske blanding af Ray Charles og Bob Seger. Han kan spille guitar som djævlen selv – både højt og løssluppen og tilbageholdt og drillende. Og så kan han styre sit otte mand-store band så det er en ren partyfornøjelse. Men Thorbjørn kan også noget, som mange andre blue-rock-mestre ikke kan .. han kan nemlig skrive sange, der sidder lige i kassen. – – – Og på 'Hold My Lover Tight' og 'Dreamland'' minder Thorbjørn og hans sublime orkester The Black Tornado os om, at de stadig kan rocke som en svinehund. Sammenlignet med tidligere udspil er 'Change My Game' mere radiovenlig. Bluesen er blevet blandet op med masser af rock og sågar et lille stænk pop. Henning Høeg, BT

Thorbjørn Risager (gui / voc), Emil Balsgaard (pia /organ), Joachim Svensmark (gui), Hans Nybo (tenor sax), Peter W Kehl (tr), 
Søren Bøjgaard (b), Martin Seidelin (dr), 

Big O & The Blue Quarters
Big O & The Blue Quarters har efterhånden slået sit navn solidt fast på den danske bluesscene, som et band der er i konstant udvikling, og har allerede spillet et hav koncerter på spillesteder, festivaler og til private arrangementer i hele landet.
Som eksempler kan nævnes: Horsens Bluesfestival, Randers City Bluesfestival, Den Blå Festival (Aalborg), Aarhus
Festuge, Fatter Eskil, Gyngen, Kulisselageret, HNT, Baltic Blues Festival (Eutin, Tyskland) og mange flere.

Bandet tager udgangspunkt i Westcoast og Chicago blues og mestrer den swingende 'Jump' blues på en måde, der gør det svært at sidde stille. Som bandet udvikles, bevæger de sig også over i mere moderne og eksperimenterende blues, og har efterhånden fundet deres egen unikke lyd.

Big O & The Blue Quarters eget materiale fylder mere og mere i repertoiret efterhånden, men de giver stadig deres energiske bud på gamle klassikere. Bandets evne til at lade tingene udvikle sig på scenen, har begejstret publikum, hvor end de har optrådt, og de har formået at omvende selv de stædigste blues- skeptikere. Man kan glæde sig til at høre en håndfuld spritnye numre, der også snarest udkommer på vinyl!

Baggrund:
Bandets fem medlemmer har lært hinanden at kende gennem bluesmiljøet og jamsessions i Østjylland, og gruppen er en  sammensmeltning af tidligere konstellationer som The Blues Express, The Backdrafts og Oscars Blues Band.
Venskabet på tværs af orkestrene voksede, og det viste sig hurtigt at netop de fem havde en fælles musikalsk forståelse, der kunne udvikles på. Derfor slog de pjalterne sammen og valgte at fokusere 100% på deres fælles projekt Big O & The Blue Quarters, hvor der  på rekordtid opstod et fælles udtryk med personlighed og intensitet på højeste plan!
Oscar Martin Eriksen (voc/harpe), Frederik Tygesen (gui/vokal), Søren Schack (gui/vokal), Mathias Rindom (tr/vokal), Jais Kurecko Eriksen (b/vokal).

Arr. B'sharp.

 • Dato
  25.
  Januar
  2020
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Kedelhuset
  Papirfabrikken 72
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  250 kr.
Køb billet Tilkøb m.m.