Daniel Rye – 10.12.2020 og 30.3.2021

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat – Daniel Rye.

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik, i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.
Daniel Rye blev, som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013, pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel,19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.
James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel, der viderebragte Foleys ‘brev’ og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.
Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie.
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.

Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.
En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ‘Ser du månen Daniel’ (udgivet oktober 2015).

Gode rammer skaber gode oplevelser.
Vi sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser – vi har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Bogen om Daniel Rye’s fangenskab, ‘Ser du månen, Daniel?’, sælges i forbindelse med foredraget i Jysk Musikteater,
​​​​​​​Bogen udleveres på aftenen.

EKSTRA FOREDRAG – onsdag, 30. september 2020, kl. 19.00-20.00
FOREDRAGET ER FLYTTET TIL 30. MARTS 2021 – allerede købte billetter er gyldige til den nye dato.


Torsdag, 10. december 2020, kl. 19.00-22.00
(flyttet fra 14. april 2020 – allerede købte billetter gælder til den 10.12.)
Billetpriser kr. 374 / 324 incl. gebyr.
Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater

Arr. Tikko

 • Dato
  10.
  December -
  30.
  Marts
  2021
 • Tid
  19.00
 • Sted
  JYSK MUSIKTEATER, teatersalen
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  324 - 374 kr.
 • Kategorier
  Foredrag
Køb billet Tilkøb m.m.