Jacob Nielsen BackstageKlaversalon

– en intens blanding af klavermusik og visuel koncertformidling.

På kort tid er dette anderledes kulturelle tilbud blevet særdeles populært i Silkeborg og omegn.

Udover nærværet og velklangen med koncertflyglet helt tæt på, introducerer Jacob Nielsen musikken med illustrationer, filmklip og live-kameraer – og fører på den måde publikum ved hånden og formidler den stolte klassiske klaverlitteratur på en afslappet, rørende og humoristisk måde. Alle saloner har 30 minutters værk-introduktion, 15 min. pause med et glas rødvin – og til slut værkerne fremført i deres helhed.

Gæster i denne sæson er Lena Kildahl, solofløjtenist i Aarhus Symfoniorkester og pianistkollegaen, David Strong.

Mandag, 14. september 2020, Lena Kildahl & Jacob Nielsen:
FRANSK FLØJTEMUSIK
Solofløjtenist fra Aarhus Symfoniorkester, Lena Kildahl er på besøg i salonen med en samling fine franske fløjteværker med klaverakkompagnement. Sammen vil vi spille Poulencs fløjtesonate i 4 satser, Debussy’s “En Fauns Eftermiddag” samt Gaubert’s “Nocturne og Allegro Scherzando”.

Fløjtens fortryllende og poetiske klang havde de franske komponister en særlig evne for at iscenesætte. Selvom fransk musik fra slutningen af 1800-tallet er nem at karakterisere i kraft af den umiskendelige aroma der udspringer fra den store impressionist Debussy og som inspirerede alle de efterfølgende komponister, er den dog også meget forskelligartet: Der er en særlig vægtløshed over det spindelvævstynde, solmættede filigran i “En Fauns Eftermiddag” – som står i skærende kontrast til den mere robuste og ironiske 3-satsede sonate af Poulenc – som igen er meget forskellig fra Gauberts mere salonprægede show-nummer, “Nocturne et Allegro Scherzando”.

Glæd jer til en skøn aften med fortryllende og virtuos musik for fløjte og klaver!

Mandag, 23. november 2020, David Strong & Jacob Nielsen:
KLAVER FOR 20 FINGRE!
Mandag 23.11 kl. 19.30 får Backstage Salon-vært, Jacob Nielsen besøg af pianistkollegaen David Strong. Sammen vil de levere en bred vifte af charmerende musik af bl.a. Schubert, Debussy, Satie, Dvorak, Grieg og Brahms. 4-hændigt klaver er en genre som er helt unik i kraft af den enorme tone-spændvidde, man pludselig har til rådighed. Klaveret får ganske enkelt en helt anden bredde og fylde. Ting man kun kunne drømme om med blot 2 hænder kan pludselig lade sig gøre fuldstændig ubesværet. Ofte spillede man store symfonier hjemme i stuerne – hvis man ikke lige havde tid eller råd til at rejse ind til byernes koncertsale. 4-hændigt klaver blev i høj grad romantikkens og klaver-guldalderens lounge-musik, hvor man hyggede sig med venner og bekendte til hus-soireer i stearinlysets skær! Så hvad er mere passende end at genopleve denne pragtfulde genre til Backstage Salon!

Engelske David Strong er blandt én af Danmarks allermest aktive pianister. Han var en fast bestanddel af Det Jyske Ensemble og er jævnligt solist med mange af landets symfoniorkestre. Han er meget aktiv som kammermusiker og har en lang række CD-udgivelser bag sig.

8. februar 2021, kl. 19.30
Jacob Nielsen, solo (program følger)

29. marts 2021, kl. 19.30
Jacob Nielsen, solo (program følger)

Unummererede siddepladser, Teaterscenen, Jysk Musikteater.
Billetpris kr. 130,- incl. 1 glas vin.

Arr. JMTS

 • Dato
  8.
  Februar -
  29.
  Marts
  2021
 • Tid
  19.30
 • Sted
  JYSK MUSIKTEATER, Teaterscenen
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  130 kr.
 • Kategori
  Koncert
Køb billet Tilkøb m.m.