Moonjam 2020

Sommer i Silkeborg præsenterer en række koncerter, country, metal, pop, rock, opera, i Indelukket i august.
Kom og vær med til at hylde musikken og den danske sommer. Koncerterne afvikles med støtte fra Silkeborg Kommune.
Ved ledige pladser, vil der være billetsalg ved indgangen.

Friluftsscenen i Indelukket, Vejlsøvej 7, Silkeborg.
Moonjam.
Lørdag, 22. august 2020, kl. 20.00 – adgang fra kl. 19.00
Billetpris kr. 195,- incl. gebyr.

Arrangør: CC (Culture City)
(MusikRampen, Silkeborg Tråd & Metal, Opera Voce, Silkeborg Country Club og CC)

Gubbis Foderbræt – kan tilkøbes.
All You Can Eat for kun 100kr. – gælder fra kl.18:00 til 19:00.
Sulten inden koncerten?
Spis til du brister af pølser, hotdogs, kamstegssandwich og frikadellesandwich mellem kl.18:00 og kl.19:00 for kun 100 kr. pr. person.
Køb din madbillet sammen med koncertbilletten. Tilbuddet gælder kun hvis du også har købt en koncertbillet.

MOONJAM
Morten Kærså; vox & Keyboards,
Bobby Ricketts; sax,
Rasmus Kærså; bas & vox
Maibrit Olesen; vox.
Henriette Krogh; Drums
Mikkel Nordsø; Guitar

Moonjam har de sidste 10 år hovedsageligt haft fokus på live-delen, repertoiret er alle ørehængerne fra sangkataloget, helt tilbage fra firserne med Sneakers-sange som Sui Sui, Skt. Peders engle og Cool agent over Ticket to Peace (Next Stop-hittet fra tiden med murens fald osv.), og videre til Sarai og Salsa Olympia (saxofon-hits’ne) og Moonjams Bag de blå bjerge, Gennem ild og vand, Midsommernat, Shaida, Baby du har det, Belisa, Annabella, Lunefulde måne, osv. osv.
Moonjam – hørtes for første gang under Pinsekarnevallet i København i 1982 den her sitrende melodiske elektro-pop-sax-jam, der ekkoede ned igennem stræderne i latinerkvarteret i København, satte sine spor. Og i de næste par år blev det tydeligere for hver gang “Kærså brødrene jammede på gader og stræder, og på mere eller mindre etablerede spillesteder, at lyden af Moonjam ikke bare var et forbigående fænomen.

Moonjam mellem brødre…
MOONJAM MED BRØDRENE KÆRSÅ – DANSK ROCKMUSIK I SÆRKLASSE
Gennem tre årtier har brødrene Morten og Rasmus Kærså sat deres dybe spor i dansk pop og rockmusik. Brødrene har gennemsyret dansk sangskrivning, trends, hits og beats med deres passionerede tilstedeværelse i mere end 30 år.
Morten stod bag det legendariske band Sneakers i begyndelsen af 80-erne, fire år efter hvad der også er aldersforskellen mellem de to Kærså-musikere, fulgte Rasmus trop med Danseorkestret, der med raketfart ramte toppen af hitlisterne, som næppe er set siden hen.
Mod slutningen af 80-erne dannede Rasmus og Morten Moonjam. Udover at kunne levere ørehængere var det også var et orkester, der ville mere end bare at underholde – det ene øjeblik kunne spille i ingenmandsland, i verdens mest lukkede dikaturstat Nordkorea, i det næste i Nevadaørknen i USA med syngende rock mod atomvåben.
Et orkester der måske nok ville bryde ydre grænser, men som samtidig arbejdede sig langt ind i sjælen med poetisk dynamik – ofte båret frem helt uden ord, af den karakteristiske saxofon, som i den grad var lyden af Moonjam.
Moonjam voksede med en tidløs holdbarhed fra begyndelsen til op gennem 90-erne, altid med international rækkevidde.
I Danmark er Moonjam forlængst blevet en institution – et stykke dansk kultur. En stor del af Moonjam’s lyd har sådan set hele tiden været international, i og med at mange af kompositionerne er instrumentalnumre, ikke mindst på ‘Songs for Saxophone’-serien.
Fra årtusindeskiftet og frem til nu er det blevet til flere internationale udgivelser; bl.a. albummet ‘The Piano’ med sangen Yellow Moon, som hittede i Thailand, den gennemført perfektionistisk tilbagelænede ‘Raining in Asia’, fra 2009

http://www.youtube.com/watch

http://www.youtube.com/watch

http://www.youtube.com/watch

Moonjam i den ægte, oprindelige form:

Helt tilbage i 1982, opstod Moonjam som et mini-orkester, der kunne være i en Citroên 2CV – godt nok med el-kontrabassen stikkende ud af soltaget når det gik derudad på veje og biveje – og under paroler som: ‘vi overhaler inden om i en Lloyd’, og: ‘Plader, det indspiller vi sgu ikke, for så kan alle og enhver jo komme og sige at de har hørt os’, begyndte et musik-eventyr der stadig lever lykkeligt, men endnu ikke har set sine dages ende…

Pladeindspildninger, kunne Moonjam dog ikke komme uden om; en hel del blev det til – og der er mere på vej – men princippet om at overhale inden om i en lille, små-fræk outsighter-øse, har fulgt Bandet som en fin model i “al slags vejr” derude i en branche der kræver mere end blot talent.

Projektet-eksperimentet-Moonjam, var jo i begyndelsen også et mobilt letvægts-alternativ til f.eks. Sneakers, og musikken – ikke mindst – skulle vise sig at være overordentlig langtidsholdbar; lyden af Moonjam – hørtes for første gang under Pinsekarnevallet i København i 1982.  Ja, trioen havde sgu heller ikke hørt den sound før… Men den her sitrende melodiske elektro-pop-sax-jam, der ekkoede ned igennem stræderne i latinerkvarteret i København, satte sine spor. Og i de næste par år blev det tydeligere for hver gang “2CV-trioen” jammede på gader og stræder, og på mere eller mindre etablerede spillesteder, at lyden af Moonjam ikke bare var et forbigående fænomen.

Moonjam-Sounden blev fundamentet for et hav af pop-sange og melodier, og fra 1987, kom der nærmest et Moonjam-album om året, frem til årtusindeskiftet.

Og så var der pause – general pause

PAUSE

Alle gik hver til sit, og ingen vidste om Moonjam ville genopstå. Men i 2007, udgav orkesteret Flash-Back-albummet; mere end 20.000 solgte ex., guldplader og hele baduljen, og så startede måne-maskinen op igen: “Raining in Asia” i 2009, og “Bandet og den uskyldige morder” i 2011 sange som er skrevet i forbindelse med Morten Kærså`s debut som  krimiforfatter; den delvist selvbiografiske Moonjam-gyser: “Bandet og den  uskyldige morder” og 2eren ”Den symfoniske gåde”

Moonjam har siden nullerne hovedsageligt haft fokus på live-delen. Live, Live, Live! – mere end 800 koncerter er det blevet til siden 2007.

 • Dato
  22.
  August
  2020
 • Tid
  20.00
 • Sted
  Friluftsscenen Indelukket
  Vejlsøvej 7
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  170 - 195 kr.
 • Kategorier
  Koncert
Køb billet Tilkøb m.m.