Oberstinden

– baseret på den finske roman af Rosa Liksom

Opføres i samarbejde med KK44 Festival

Min far gjorde mig til datter af det hvide Finland. Obersten gjorde mig til nazist. Jeg skammer mig ikke over nogen af delene. Disse linjer beskriver kort, hvad man vækkes af i romanen fra 2018, af den finske forfatter Rosa Liksom. Èn nat – ét liv. En gammel kvinde husker tilbage… En højtelsket far opdrog sin datter i heroisk germansk ånd. En mor tugtede hende og lærte hende frygten at kende. Denne dobbelthed fører den unge kvinde i armene på en 28 år ældre oberst, som hun bliver gift med. Han er et magtmenneske, der som overbevist nazist er på tyskernes side under 2. Verdenskrig. Hun er stærkt betaget af Oberstens rang, status og position – forelsket til op over begge ører – indtil virkeligheden banker på.

Hun ender med at blive offer for de beslutninger, som krig og radikaliseringer har påført hende. Oberstinden vænner sig umærkeligt til grusomhed og perversiteter i et ægteskab med vold og destruktivitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny sanselig og erotisk verden bliver til. Det er råt i den finske udørk – en verden langt fra vores, men almenmenneskeligt i al sin brutalitet. 

Teaterforeningen Katushas kunstneriske team er instruktør Pia Rosenbaum og scenograf Thomas Kolding. Katusha blev etableret i 2016 med formålet at arbejde med nyskabelse og aktualitet i teatersammenhænge. De eksperimenterer, med stor succes, med at sammenblande det sceniske og billedkunstneriske udtryk, hvor billederne sættes i bevægelse, så den samlede visuelle oplevelse for publikum intensiveres, teateroplevelsen ny-opleves, og sanserne skærpes.

Medv.: Marianne Mortensen + 5 indtalte stemmer
Producent: Teaterforeningen Katusha

Unummererede siddepladser, Musiksalen, Jysk Musikteater 
Fredag, d. 4. november 2022, kl. 19.30 
Varighed: 90min uden pause

Arr: Silkeborg Teaterkreds

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  4.
  November
  2022
 • Tid
  19.30
 • Sted
  JYSK MUSIKTEATER, musiksalen
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  100 - 210 kr.
 • Kategorier
  Teater