Odin Rathnam & Thomas Darelius

TIL ANKER’S MINDE

Den internationalt anerkendte violinist og pædagog, Odin Rathnam, er nevø til Anker Buch, der døde for ti år siden.

Udover at studere og optræde med Anker Buch siden barndommen, Mr. Rathnam var også fakultetsmedlem i 11 år på Buchs nu legendariske sommerkurser på Mors, som en gruppe tidligere studerende har tænkt sig at genoplive i sommeren 2025 sammen med Rathnam. Han var også den kreative kraft bag den 70-års ”surprise” fødselsdagskoncert i 2010 i Oddfellow Palæet for Anker Buch, hvor 350 gæster og en veritabel “Who’s Who” af skandinaviske strygere samledes for at fejre Buchs varige arv gennem musikken.

Over en periode på 21 år Anker Buch trænede og inspirerede generationer af strygere, hvoraf mange gik videre til elitekarrierer i Skandinavien og resten af verden, herunder Sir Lars Bjørnkjær, Nikolaj Znaider, Niklas Walentin, Susanja Beatrix Nielsen, David Bogorad, Odin Rathnam, Christian Hørbov Meier, Mads Tolling og mange andre fremtrædende spillere, lærere og kunstadministratorer,  alle inspireret af Buchs altruistiske overbevisning om, at musik er for alle, og enhver kunne drage fordel af den kreative proces. Derfor bød kurserne velkommen til amatører, folkemusikere, Suzuki-studerende, konservatoriestuderende og professionelle kunstnere i et utroligt plejende miljø, hvor alle blev respekteret og mødt på det tidspunkt af deres musikalske rejse, de befandt sig. Alt dette mens Buch fulgte Galamians mission om at “bringe denne viden hjem til Danmark og dele den med alle niveauer.” (Galamian fortalte Anker dette, efter at han vandt den første Jacob Gade-pris i 1964 og fik sin roste rådhusdebut.)

Siden 2010 har Odin Rathnam præsenteret sin MasterClass-serie “Lost in translation- Demystifying the Principles of Ivan Galamian in Practical Application” på programmer i Skandinavien, Portugal, Canada, Asien, Dubai og på konservatorier og universiteter over hele USA, herunder på hans Alma Mater, The Juilliard School, til Starling DeLay Symposium 2013. Han optræder regelmæssigt som solist og kammermusiker verden over og er professor i violin i Cleveland.

PROGRAM

Bach Partita no.3, BWV 1006
Josef Suk, “Love Song”
Eugene Ysaye, Sonate Pour Violon Seul no 3 “Ballade”
Pause
Ernst Chausson “Poeme”
Pablo de Sarasate “Zigeunerweisen ”
Yderligere værker (Ankers favorit) annonceret fra scenen

Unummererede siddepladser, Musiksalen, Jsyk Musikteater
Lørdag, d. 22. juni 2024, kl. 16.00
Varighed: Ca. 60min.

Arr: JMTS

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  22.
  Juni
  2024
 • Tid
  16.00
 • Sted
  Jysk Musikteater
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  215 kr.
 • Kategori
  Klassisk