Prinsens Musikkorps hylder H.C. Lumbye

Koncert med fri entré

Prinsens Musikkorps sætter fokus på den danske komponist H.C. Lumbyes musik – manden bag ‘Champagnegaloppen’ – ved en koncert i Jysk Musikteater 21. juni. Musikformidler Henrik Engelbrecht fortæller historien om forlystelsesparken og musikken.

Der er lagt op til en festlig koncert, når Prinsens Musikkorps spiller koncert i Jysk Musikteater. For på programmet er musik af den danske komponist H.C. Lumbye.

For man kan dårligt sige H.C. Lumbye uden også at sige Tivoli , fortæller slagtøjsspiller i Prinsens Musikkorps, Rasmus Clemens:

“Da Tivoli i 1843 slog dørene op for første gang og inviterede danskerne ind i en have fyldt med forlystelser og underholdning, var H.C. Lumbye direktør for al musikken. Gennem adskillige år var han kapelmester, og Lumbyes musik fik stor betydning for parken,” fortæller han.

Festlig musik til byen

H.C. Lumbyes musik er festlig, og netop derfor passede den perfekt ind i den stemning, som Tivoli gerne ville skabe. Mest kendt er måske hans Champagnegalop, som ofte blev brugt som afslutningen på koncerterne i Tivoli, men Lumbye var meget flittig og skrev et hav af kompositioner. Men også i provinsen blev der spillet H.C. Lumbyes musik, når datidens musik blev bragt ud i landet af de danske militærorkestre.

Ved denne koncert genskaber Prinsens Musikkorps H.C. Lumbyes tid i Tivoli og bringer den ud i landet, her til Jysk Musikteater i Silkeborg, når musikformidler, forfatter og dramaturg Henrik Engelbrecht fortæller historien om Lumbye og hans kærlighed til musikken.

Unummererede siddepladser, Foyeren, Jysk Musikteater
Fredag, d. 21. juni 2024, kl. 15.00
Varighed: Ca. 75min. uden pause

FRI ENTRÉ

Mad og drikke
 • Dato
  21.
  Juni
  2024
 • Tid
  15.00
 • Sted
  JYSK MUSIKTEATER, foyeren
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Kategori
  Fri entre