Tangokoncert – Astor Piazzollas 100 års fødselsdag

DUEN med solisterne Janne Thomsen og Marcelo Nisinman.

En aften med intens og charmerende tango musik af blandt andet Astor Piazzolla, Marcelo Nisinman og Jacob Gade. Oplev to fantastiske solister fra Klassiske Dage i Holstebro, Janne Thomsen og Marcelo Nisinman, akkompagneret af de dygtige unge strygere i DUEN, Det Danske Ungdomsensemble under ledelse af dirigent Morten Ryelund.

Marcelo Nisinman blev født i Buenos Aires, Argentina, Nisinman er kendt som international komponist og mesterudøver af bandoneon. Han bor i øjeblikket i Basel, Schweiz. Som barn kendte han Piazzolla, der kom i hans barndomshjem, og underviste Marcelo ved flere lejligheder.

Han studerede endvidere bandoneon med Julio Pane og komposition med Guillermo Graetzer i Buenos Aires og Detlev Müller-Siemens i Basel Musik Akademie, Schweiz.

Marcelo Nisinman har, som kendt solist på bandoneon, optrådt med så store navne som Martha Argerich, Gidon Kremer, Gary Burton, Fernando Suarez Paz, Assad Brothers, WDR Big Band, Philharmonic Orchestra of Beograd, Philadelphia Orchestra dirigeret af Charles Dutoit og Luzerner Simfoniorchester blandt mange andre verden over.

Janne Thomsen har etableret sig på verdensplan som en yderst succesfuld og efterspurgt fløjtesolist. Hun påbegyndte sine musikalske studier som 4-årig og blev senere kåret som “Young Musician of the Year” i Danmark. Efter sine studier ved Royal Academy of Music i London og i solistklassen på Conservatoire de Musique de Paris fortsatte hun som prisvinder i fremtrædende fløjtekonkurrencer i Prag, Paris, Bayreuth, Rom, Wien, Paris og Boston. Ligeledes er Janne Thomsen blevet tildelt legater af Dronning Margrethe II og Prins Henriks fond, samt Augustinusfonden, Holstebro Musikpris og Gadeprisen. I 2016 blev hun tildelt titlen ARAM, “Associate of the Royal Academy of Music”, en hæder uddelt til musikere, der har gjort en særlig indsats I musikkens verden.

DUEN, Det danske Ungdomsensemble består af 20-25 af vore bedste unge musikere håndplukkede og under kyndig ledelse af Morten Ryelund, der har mere end 20 års erfaring med at få unge talenter til at yde på topniveau.

Arr. Jysk Musikteater

 • Dato
  1.
  Oktober
  2021
 • Tid
  20.00
 • Sted
  JYSK MUSIKTEATER, musiksalen
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpris
  110 kr.
 • Kategori
  Koncert
Køb billet Tilkøb m.m.