Verden ifølge Pelle

YouTube-fænomenet Pelle får sit eget musikalske one-child comedyshow i 2022

I 2020 fik revyfiguren Pelle sit helt store gennembrud på sociale medier, da hans nytårstale fik over tre millioner visninger og 70.000 delinger på Facebook.
Harsk samfundskritik og -satire strømmer gennem den populære ‘fem og en halv-år gamle’ Pelle, når han med sit barnesprog gengiver de samtaler, han overhører sine forældre have om alt fra coronaregler, fodbold og påske til krigen i Afghanistan. Den populære satirefigur Pelle, der spilles af den ukronede revydronning Trine Gadeberg, tager på landevejen med sit første one-child comedyshow og han har en masse venner med.

Verden ifølge Pelle
Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og fik opsnappet guldkorn af børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som optrådte i lokalområdet. Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017 og året efter sluttede Kasper Le Fevre sig til som tekstforfatter på figuren. Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg Årets Revykunstner, også kendt under navnet Årets Dirch for rollen som Pelle.
“Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves og ikke mindst, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til” fortæller Trine Gadeberg.

Venner af Pelle
Men Pelle er ikke helt alene. Til comedyshowet har han selskab på scenen. Alle rollerne spilles af Trine Gadeberg, og publikum kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger, neurotiske Jannik Snoghøj, som bor på samme vej som Pelle, der er stærkt præget af tvangstanker og tager sin temperatur dagligt – og selvfølgelig Pelles teenagestoresøster Liza, hvis utallige konflikter er en daglig undren for Pelle, som forsøger at forstå årsagerne til problemerne.

Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater
Torsdag, d. 24. november, kl. 20.00

Arr: Jysk Musikteater


Husk det er muligt at nyde lækker mad i Stryget Restaurant & Teatercafé som denne aften serverer en lækker hjemmelavet burger med ovnstegte kartofler eller en skøn tapastallerken.

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  24.
  November
  2022
 • Tid
  20.00
 • Sted
  JYSK MUSIKTEATER, teatersalen
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  275 - 320 kr.
 • Kategorier
  Show