Rane Willerslev

Tænk vildt!

I bestselleren Tænk vildt – det er guddommeligt at fejle udfolder Rane Willerslev sin filosofi om kreativitet, viden og ledelse. En filosofi, han satte i spil som direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo og som blandt andet stammer fra hans tid som pelsjæger i Sibirien. Her kom han som bekendt på tværs af den russiske mafia og blev tvunget til at flygte ud i ødemarken. I flere måneder overlevede han udelukkende af eget jagtbytte i et af verdens koldeste områder.
På denne super spændende foredragsaften giver Rane sit bud på en mere nysgerrig tidsånd, der i højere grad dyrker viden og kreativitet. Ifølge Rane befinder vi os nemlig i en langvarig og ulykkelig kreativitetskrise, som vi skal se at komme ud af. Men det er ikke for sent, det er bare på høje tid, at vi tænker vildt!

Om Rane Willerslev – 
Antropolog, forfatter, professor og tidligere pelsjæger

Rane Willerslev har siden 90’erne gennemført en række ekspeditioner til Sibirien. I begyndelsen sammen med sin tvillingebror, evolutionsbiologen Eske Willerslev, og senere på egen hånd. Hans feltarbejde resulterede bl.a. i udgivelsen af phd-afhandlingen, Soul Hunters, på California University Press – om jukagirernes åndetro. Han er mangeårigt medlem af Eventyrernes Klub og modtog i 2006 Det Frie Forskningsråds eliteforskerpris. Rane har været ansat som professor i antropologi på Århus Universitet, fungeret som leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgård Museum og som direktør for Det Kulturhistoriske Museum i Oslo ved Oslo Universitet. Rane Willerslev er i øvrigt en ivrig samfundsdebattør.

Rane Willerslev er fortaler for at “tænke vildt” – og vi tror også dette bliver en vild aften!

Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater
Onsdag, d. 8. november 2023, kl. 19.00

Arr: Tikko


Husk at det, inden foredraget, er muligt at spise i Restaurant Stryget som denne aften byder på en lækker tapasanretning eller en spændende 2-retters menu bestående af forret og hovedret. November måneds menu byder på følgende:

FORRET: Cremet jordskokkesuppe – sprøde chips – pesto. Serveret med surdejsbrød & smør

HOVEDRET: Krondyrmedallion – bagte rodfrugter – kartoffeltærte – vildtsky

Køb billet Mad og drikke
 • Dato
  8.
  November
  2023
 • Tid
  19.00
 • Sted
  Jysk Musikteater
  Papirfabrikken 80
  8600 Silkeborg
 • Billetpriser
  329 - 404 kr.
 • Kategorier
  Foredrag