Andrea Pellegrini

Årets kvindelige solist Andrea Pellegrini har i løbet af ganske få år markeret sig som en af Danmarks mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, både i opera- og koncertsammenhæng. På trods af hendes lidt udenlandske navn er hun næsten lokal for det silkeborgensiske publikum, idet hun er født i Århus og opvokset i Odder.

Hun studerede på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og blev i 2003 optaget på Opera Akademiet ved Det Kgl. Teater.

Blandt hendes præstationer på Det Kgl. Teater og Den Jyske Opera er Rosina i ”Barberen i Sevilla” og Zaida i ”Tyrken i Italien”, begge af Rossini, samt Mozart-partierne Annius i ”Titus”, Cherubino i ”Figaros Bryllup” og Idamante i ”Idomeneo”. I 2008 modtog hun Musikanmelderringens Kunstnerpris.

Foruden sit klassiske repertoire har hun mange gange optrådt i forskellige crossover sammenhænge. Hun har medvirket flere gange i forskellige sammenhænge med multikunstneren Martin Hall og det danske rock/pop band TV2. Ligesom hun utallige gange har optrådt med rock guitaristen Christian Frost i klassiske Beatles fortolkninger.

I Maj 2013 kan vi opleve hende igen på Spot Festivalen i Århus med et helt nyt Requiem, skrevet netop til hende.

Solist i år

2013