Joachim Knop

Den danske baryton, Joachim Knop har med sin karismatiske udstråling og sit store skuespiltalent, formået at slå sit navn fast i alle kroge af Dnamark. Han favner både operafagets store klassiske roller og musicalgenren og er desuden en fremragende skuespiller.

Joachim Knop afsluttede sin uddannelse som operasanger i år 2000 på Operaakademiet i København, men det blev hurtig klart, at hans talent kunne bruges i mange forskellige sammenhænge.

Allerede i 1991 debuterede han i sin første spillefilm – ‘Drengene fra Skt. Petri’ og siden da, er det blevet til ikke mindre end 18 film, hvoraf rollerne i ‘Min Søsters Børn’ og ‘Anja og Viktor’ er blandt de allermest populære.

I 2002 medvirkede Joachim i musicalen ‘Askepop’ i Glassalen/Tivoli som efterfølgende blev indspillet som film i 2003. Og i 2010 slog Joachim endnu engang sit navn fast som musicalsanger i ‘Elsk mig i nat’.

Som operasanger har Joachim ligeledes slået sit navn fast og har gennem årene bl.a. kunne opleves som Ping i Turandot på Malmö Opera, Don Giovanni i Don Giovanni på Den Fynske Opera, Il Barbiere i Il Barbiere Di Siviglia på Århus Sommeropera og som Papageno i Die Zauberflöte på Den ny Opera i Esbjerg.

Solist i år

2014