Xenia Lach-Nielsen

Xenia Lach-Nielsen har som sanger og skuespiller medvirket i et væld af musicals og teaterkoncerter.

Efter sin debut i ”Hair” på Betty Nansen Teatret i 1996 fulgte blandt meget andet ”Matador” på Operaen i København, ”Den eneste ene” i Glassalen Tivoli & Aarhus Musikhus, ”Leonora” på Odense Teater, – og Det Kgl. Teaters opsætning af ”Kong Arthur.

I 2018 oplevede Xenia en af hendes største successer som ”Florence” i ”Chess” i en ny opsætning som først blev opført i Tivoli, og derefter solgte over 60.000 billetter på den efterfølgende Danmarksturne. Xenia blev nomineret til Årets Reumert for præstationen, – og blev siden belønnet af CPH. Culture med titlen som årets sanger.

I foråret 2020 har Xenia titelrollen i den nye musical “Den skaldede frisør” i Musikhuset Aarhus, som Susanne Bier har skrevet manuskriptet til, – og som Thomas Helmig har skrevet musikken til.

Som sangsolist har Xenia optrådt med de fleste af landets symfoniorkestre, udgivet 2 solo albums og medvirket på flere cd udgivelser. Som skuespiller har Xenia medvirket i blandt andet ”Drengene fra Sct. Petri”, ”Kun en pige”, ”Askepop” og senest i TV2 Zulus ”Lillemand”.